Προορισμός

Ανακαλύψτε τις ομορφιές της Σαντορίνης!

Ένας από τους πιο όμορφους προορισμούς στον κόσμο!

Γνωρίστε το νησί

Το νησί της Σαντορίνης έγινε παγκοσμίως γνωστό μιας και φιλοξενεί ένα από τα πιο όμορφα και μοναδικά θαύματα της φύσης: την καλντέρα! Η ηφαιστειακή έκρηξη του 1.600 π.Χ. δημιούργησε την καλντέρα όπου σήμερα ολόλευκα σπιτάκια «κρέμονται» από τους βράχους της. Η θέα στη θάλασσα, το ηφαίστειο και τα κοντινά νησιά καθώς και στο ηλιοβασίλεμα είναι εμπειρία που θα ζήσετε μόνο εδώ. Αλλά η Σαντορίνη έχει να προσφέρει πολύ περισσότερα από απλά μαγευτική θέα. Στο νησί θα θαυμάσετε ιστορικά αξιοθέατα, εξαιρετικές παραλίες με μοναδικά χρώματα, και μοναδικές γεύσεις που δεν πρέπει να χάσετε. Εδώ θα διαβάσετε όλες τις λεπτομέρειες για τα σημεία ενδιαφέροντος αλλά και για τις δραστηριότητες που πρέπει να δοκιμάσετε για να έρθετε πιο κοντά στις ομορφιές και τη μοναδικότητα της Σαντορίνης. Το προσωπικό του Hotel Thira είναι πάντα έτοιμο να σας προτείνει και να αναλάβει τις λεπτομέρειες για τις κρατήσεις σας για να ανακαλύψετε τη Σαντορίνη χωρίς περισπασμούς. 

Αξιοθέατα. Η βολική τοποθεσία του Hotel Thira εξασφαλίζει την άνετη πρόσβασή σας σε όλα τα σημαντικά αξιοθέατα του νησιού. Μην παραλείψετε μία επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, να ανεβείτε στην Αρχαία Θήρα και να συμπληρώσετε την εμπειρία σας με επισκέψεις στο Μουσείο Προϊστορικής Θήρα, στο Μουσείο Οίνου αλλά και στο Βιομηχανικό Μουσείο Ντομάτας στη Βλυχάδα.

Χωριά. Η Σαντορίνη έχει περίπου 13 χωριά από τα οποία επιβάλλεται να επισκεφθείτε τη μοναδική Οία και την γαλήνια Φοινικιά, το ατμοσφαιρικό χωριό του Πύργου, το Καστέλι στο χωριό του Εμπορείου και το υπέροχο χωριό του Μεγαλοχωρίου. Στα χωριά Φηροστεφάνι και Ημεροβίγλι με την απίστευτη θέα στην καλντέρα θα φτάσετε μετά από λίγα λεπτά περπάτημα από το Hotel Thira.

Παραλίες. Η ηφαιστειακή έκρηξη της Σαντορίνης δημιούργησε παραλίες με χρώματα που δεν έχουμε συνηθίσει, όπως το κόκκινο, το λευκό, το μαύρο. Αν σας αρέσουν οι οργανωμένες παραλίες τότε οι παραλίες της Περίσσας, του Περίβολου, στο Καμάρι και τη Βλυχάδα είναι ιδανικοί παραθαλάσσιοι προορισμοί για εσάς. Αν προτιμάτε πιο ήρεμες καταστάσεις τότε στην ανατολική πλευρά του νησιού και τις παραλίες Πορί, Μπαξέδες, Κολούμπος και άλλες θα ανακαλύψετε την ανέγγιχτη ομορφιά του σπιτιού. Η πιο κοντινή παραλία στο Hotel Thira είναι ο Έξω Γιαλός όπου θα βρείτε και ένα εστιατόριο καθώς και ένα οργανωμένο μέρος της με ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Κρουαζιέρες & Πεζοπορία. Η πιο διάσημη δραστηριότητα στη Σαντορίνη είναι μια κρουαζιέρα στο ηφαίστειο και γύρω από το νησί. Το προσωπικό του Hotel Thira θα σας ενημερώσει για όλες τις λεπτομέρειες των δρομολογίων και τις κρατήσεις. Αν πάλι σας αρέσει η πεζοπορία τότε το πιο διάσημο μονοπάτι της Σαντορίνης (Φηρά- Οία) περνάει μερικά βήματα μακριά από το Hotel Thira.

Γαστρονομία. Στο ηφαιστειακό έδαφος της Σαντορίνης καλλιεργούνται προϊόντα με γεύσεις μοναδικές.  Το πιο διάσημο προϊόν της Σαντορίνης είναι το κρασί Vinsanto, καθώς και τα κρασιά που φτιάχνονται από τις ποικιλίες Ασσύρτικο, Αθήρι και Αηδάνι και τα οποία θα δοκιμάσετε σε μια γευσιγνωσία κρασιού που οι άνθρωποι του Hotel Thira μπορούν να οργανώσουν για σας. Επίσης, αξίζει να ανακαλύψετε τα ντοματάκια, τη λευκή μελιτζάνα, τη φάβα, την κάπαρη και τις σαντορινιές γεύσεις που θα βρείτε στον πρωινό μπουφέ αλλά και στα παραδοσιακά εστιατόρια και ταβέρνες του νησιού.